Hoppa till huvudinnehåll

Sommarkatten Oscar på äventyr

Publik och skådespelare. Från vänster: Dennis Finne, William Hansén, Matteo Ostuni, Maija Westergård Edith Omars och Minea West
Publik och skådespelare. Från vänster: Dennis Finne, William Hansén, Matteo Ostuni, Maija Westergård Edith Omars och Minea West Publik och skådespelare. Från vänster: Dennis Finne, William Hansén, Matteo Ostuni, Maija Westergård Edith Omars och Minea West Bild: Yle/Roger Källman katten oscar

Ta väl hand om katten, byt ofta vatten, ge mat och gosa med katten! Den uppmaningen ger några barn som sett pjäsen om sommarkatten Oscars äventyr.

Boken "Oscar på äventyr" handlar om sommarkatten Oscar och hans strapatser efter att han lämnas av sin familj. Det är Martina Uthardt som skrivit texten och tagit fotografierna i boken som kom ut i höstas.

I februari var det premiär för en föreställning där berättelsen om Oscar kombineras med dans, musik och sång. I tisdags fick elever i Smedsby-Böle skola och Kvevlax skola uppleva Oscars äventyr.

I publiken fanns bland andra Dennis Finne, William Hansén, Matteo Ostuni och Maija Westergård. De tyckte att pjäsen var bra, men att Oscar övergavs, det var förstås dåligt.

På sina äventyr träffar Oscar en mängd andra djur: en björn, en orm en uggla... Slutet på berättelsen är lyckligt, Oscar träffar en ny kattvän och flyttar till ett nytt hem.

Två av de medverkande från musikinstitutets danslinje är Minea West, som spelar Oscar och Edith Omars som spelar Oscars nya vän. Att få spela teater och dansa är jättekul, tycker de.

- Slutdansen är svårast, och att komma ihåg replikerna, säger de.

Föreställningen Oscar på Äventyr är ett samarbete mellan Korsholms musikinstitut, Korsholms bibliotek och avdelningen för fritid och kultur. Susanna Anneberg, projektansvarig och pianolärare på musikinstitutet.

- Det här projektet har varit riktigt intressant, det har varit mycket jobb, men roligt och lyckat, säger hon. Roligast och mest givande har varit att se hur barnen spelar, dansar, sjunger och njuter.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten