Hoppa till huvudinnehåll

Så mycket sämre med Ola Salo

Ola Salo gästade Succémorgon 16.4.2015.
Känner Ola Salo igen The Ark-låtarna när Janne, Fredrika och Simon bankar loss på instrumenten? Ola Salo gästade Succémorgon 16.4.2015. Bild: Yle / Camilla Fagerholm succémorgon

Före detta The Ark-sångaren Ola Salo är aktuell med en ny soloskiva. Men känner han igen sina egna låtar när Janne, Fredrika och Simon spelar dem?

Ola Salo, som blev känd som sångare i The Ark, har nyligen börjat sin solokarriär och kommer att släppa sin debutskiva 20.5. I sommar kommer man att kunna se honom uppträda live på Ruisrock med ett helt nytt fyrmannaband. Hans kriterier för det nya bandet var att det skulle vara både kvinnor och män i bandet och att alla skulle spela ett stråkinstrument utöver ett traditionellt rockbandsinstrument.

Den nya skivan kommer att innehålla mycket stråkar och när Ola beskriver musiken säger han att han vill att det låter som ett ”hittigare Fläskkvartetten”. Live kommer han också spela The Ark-låtar, fast i nya versioner.

Känner OIa igen låtarna?

The Ark-låtar i ny version fick vi också höra i studion. Eftersom Ola varit med i programmet ”Så mycket bättre” där artister gör nya versioner av varandras låtar bestämde sig Janne, Fredrika och Simon att göra egna versioner av The Ark-låtar i ”Så mycket sämre”. Ola fick välja vem som skulle använda vilket instrument och sedan skulle han gissa vilken låt det var som spelades. Kolla in när Simon försöker lista ut hur man använder en ukulele, Fredrika bemästrar en djembe och hur Janne hanterar en didgeridoo.