Hoppa till huvudinnehåll

Seg seger för HIFK, Onovo showade och BK-46 rasade ihop

esa terävä fotbollsligans info 2015
Esa Terävä avgjorde för HIFK. esa terävä fotbollsligans info 2015 Bild: Yle/Janne Karinkanta terävä

HIFK fick slita i förlängning mot KPV och Esa Terävä blev stor matchhjälte. Inters Vincent Onovo lekte och gjorde fyra mål mot RoPS. BK-46 släppte in tre mål i förlängningen mot PK Keski-Uusimaa.

Det var bortalaget från Helsingfors som inledde piggast och orsakade rejält med turbulens i KPV:s straffområde – men utan resultat.

Hoppa över Twitterpostning

HIFK brände ett antal gyllene chanser att gå upp i ledning. KPV fick nöja sig med att backa hemåt och satsa på kontringar – en taktik som tär på benen – men gröntröjorna höll undan och tvingade fram en förlängning.

Esa Terävä avgjorde med tio minuter kvar av förlängningen med ett välplacerat vänsterskott från straffområdsgränsen. Joni Korhonen ökade på med 2–0 i tomt mål efter defensivt slarv av KPV.

Storsatsande KPV har visat sig vara ett knepigt lag att möta i cupen – laget hade inte släppt in ett enda mål inför matchen mot HIFK.

Trots att laget håller till i division två har redan ett ligalag fått bita i gräset efter att ha mött KPV – KPV–FF Jaro slutade hela 3–0 tidigare i vår. Men i dag blev de stjärnprydda från Helsingfors för svåra.

Onovo-show i Åbo

Blåsvarta Inter inledde vasst mot RoPS – Vincent Onovo högg till två gånger om, i den 15:e och 19:e matchminuten och såg till att Åbolaget kopplade greppet redan tidigt i matchen.

RoPS nyförvärv Moshtagh Yaghoubi reducerade ännu i den första halvleken – men då Onovo slog till en gång till och fullbordade sitt hattrick såg det riktigt ljust ut för Inter.

Hoppa över Twitterpostning

Onovo förde upp Inter till 4–1 innan Aleksandr Kokko reducerade två gånger om. Men Inter höll undan – och siffrorna rann iväg på allvar innan slutvisslingen. Matchen slutade hela 7–3 till Inter.

BK-46 höll inte

BK-46 var tio minuter från att ta sig vidare borta mot PK Keski-Uusimaa. I den 33:e matchminuten gjorde hemmalaget från Kervo ett självmål – men Akseli Haapalainen räddade situationen genom att utjämna tio minuter från slutet.

I förlängningen gick allt snett för BK-46. Efter nio minuter slog Miro Schwalenstöcker till – och igen sex minuter senare. Niko Haiko fastställde slutsiffrorna 4–1.

Målvakten Alessandro Marzuoli blev hjälte för AC Oulu. Han utjämnade till 3–3 på övertid och såg till att matchen fick avgöras på straffar. Där var Uleåborgslaget starkare med 4–3.

Hittills är följande lag klara för kvartsfinal: HIFK, Inter, IFK Mariehamn, AC Oulu, Haka, KuPS, och HJK.

Läs också: Mariehamn hetare i snöigt Valkeakoski.

Resultat, finska cupen, torsdag:
Ilves–IFK Mariehamn 0–2
KPV–HIFK 0–1 e.förl.
FC Inter–RoPS 7–3
AC Oulu–PS Kemi 4–3 e.str. (straffarna: 4–3)
Haka–Musta Salama 3–2 e. str. (straffarna: 4–3)
PK Keski-Uusimaa–BK-46 4–1 e.förl.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport