Hoppa till huvudinnehåll

Christa med South Point Gospel

Gospelgudstjänst
Gospelgudstjänst Bild: Foto: Linus Mickelsson christa katter

Gospelkören SPG

Gospelkören South Point Gospel från Hangö firar i dagarna sitt 5 års jubileum. Allt började med en gemensam projektkonsert för Västnyland i Hangö våren 2010. Roland Näse, kantor i Hangö svenska församling och körens ledare, berättar att konserten blev startskottet för gospel i Hangö. Projektet drog nya medlemmar till sig. I dag har kören kring 30 medlemmar.

- Det är jätteroligt och en stor utmaning att få leda och föra South Point Gospel framåt, säger Roland Näse.

Christa Katter

I gudstjänsten medverkar Christa Katter. Hon är gudstjänstledare samt solist, med och utan South Point Gospel. Till vardags är hon församlingsaktiv och sysslar mycket med musik. I bakfickan har hon klasslärarutbildning. Att samarbeta med kören var för Christa Katter en stor positiv upplevelse.

- Egentligen fann vi varann direkt. Vi hittade den gemensamma tonen. Och nu siktar vi framåt, säger Christa Katter med ett varmt leende över ansiktet.

Predikant i gospelgudstjänsten är Claus Terlinden. Vid orgeln sitter Niels Burgmann. Henrik Helander medverkar med textläsning.

Gudstjänsten bandades i Ekenäs kyrka.

Tro

Nyligen publicerat - Tro