Hoppa till huvudinnehåll

Contrazt genom alla dessa år

Dansbandet Contrazt, Gro Anita Johansen, Leif Dybedahl
Contrazt testas på Danslistan Dansbandet Contrazt, Gro Anita Johansen, Leif Dybedahl contrazt

Norska dansbandet Contrazt har gjort fem korta visiter på Vegas Danslista, men aldrig lyckats ta en plats bland de 10 bästa. Bandet har testats med egna låtar, men också med en cover på Hasse Anderssons vackra låt Det handlar om att leva (Det hainnle om å leve) samt med Lasse Stefanz hiten Nere på söder. Nu är det kanske sjätte gången gillt.

Nu testar vi kramgoa låten Gjennom alle disse år.


Contrazt har funnits i 10 års tid och hör till de flitigaste dansbanden i Norge med upp till 70 spelningar per år. De har också släppt ett nytt album sågottsom varje år sedan starten och setlistan på en spelning kan innehålla upp till 60 låtar på en enda danskväll.

Contrazt grundades av Leif Dybendal och Hanne Mette Gunnarsrud, men efter fem hektiska år valde Hanne Mette att prioritera familjelivet framom turnerandet med bandet.

Hanne Mette har senare gjort comeback som soloartist och här på Danslistan fick hon faktiskt 13 veckor med låten Jeg savner deg så för ett år sen.

Det var alltså Gro Anita Johansen som tog över efter Hanne Mette och Gro Anita är fortfarande Contrazt charmiga kvinna och solist.

Leif Dybendal, på gitarr och sång, hör till ursprungsmedlemmarna och de övriga killarna i bandet är basisten Hans Olav Trøen , trummisen Roar Sagerud samt svenska keyboardisten Conny Nordvall.

Nu utmanar Contrazt med lugna låten Gjennom alle disse år från vinterns skiva Hælj.

Contrazt debuterade i norska eurovisionsuttagningen Melodi Grand Prix i år med kärlekssången Heaven, som är skriven av danskarna Jan Lysdahl och Jacob Collin Launbjerg. Launbjerg har tidigare skrivit två vinnarnalåtar i Dansmarks MGP, medan Lysdahl är mest känd som trummisen för Kim Larsen:


Häng med i röstningen på Danslistan!
I vega på söndag kl. 14.06 och tisdag kl. 13.03.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje