Hoppa till huvudinnehåll

Ligaspelare i hetluften - luftade frustration på Instagram

Moshtagh Yaghoubi spelade i Europa League med Honka sommaren 2013.
Yaghoubi i Honka-färger 2013. Moshtagh Yaghoubi spelade i Europa League med Honka sommaren 2013. Bild: EPA/JakubKacmarczyk/AllOverPress yaghoubi

RoPS-spelaren Moshtagh Yaghoubi verkar inte vara helt tillfreds med sin nuvarande situation som fotbollsproffs - om det skvallrar en numera raderad, svordomskryddad uppdatering på Instagram.

Fritt översatt lydde uppdateringen: "Det är för jävligt. Här sitter man på bänken i något jävla RoPS, vart är världen på väg! Om på sommaren tänkter jag sticka bort från Finland"

Hoppa över Twitterpostning

Det var under lördagsförmiddagen som Yaghoubi under en kort tid bjöd på uppdateringen via sitt konto på Instagram. Den försvann snabbt och ersattes på sikt av en ursäkt via mikrobloggen twitter.


Yle ringde upp Yaghoubis tränare Juha Malinen, som inte på något vis var överraskad.

- Vi visste vad vi gav oss in på när vi värvade honom. Kommentaren överraskar inte. Vi har behandlat honom väl från föreningens sida. Vi tog hit honom för att han skall lära sig att vara professionell och det här för hoppeligen den utvecklingen framåt, säger Malinen till Yle Urheilu.

RoPS har inlett säsongen i ligan med en förlust mot HJK. I cupen blev det respass med 3-7 mot FC Inter.

Yaghoubi kom till RoPS från Dynamo Moskva, dit han var uthyrd från FK Spartaks Jūrmala. Innan flytten utomlands spelade den i Afghanistan födde Yaghoubi för FC Honka i Esbo.

Han har gjort tre mål på sina 21 U21-landskamper.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport