Hoppa till huvudinnehåll

Trettiotal döda i självmordsattack i Afghanistan

Ett trettiotal människor dödades i en självmordsattack i staden Jalalabad i Afghanistan den 18 april 2015.
Det fanns både civila och militärpersonal bland offren. Ett trettiotal människor dödades i en självmordsattack i staden Jalalabad i Afghanistan den 18 april 2015. Bild: EPA / GHULAMULLAH HABIBI jalalabad

Ett trettiotal människor har dödats och närmare hundra har skadats i en självmordsattack utanför en bank i staden Jalalabad i östra Afghanistan.

Självmordsbombaren, som hade fäst bomben på en motorcykel, utlöste sprängladdningen när kunder köade utanför banken för att lyfta sina löner.

Det fanns både civila och militärpersonal bland offren i centrum av provinshuvudstaden Jalalabad som ligger i östra Afghanistan, nära den pakistanska gränsen.

- Vi får rapporter om att många skadade är i kritiskt tillstånd på sjukhuset, säger Ahmad Zia Abdulzai, guvernörens talesman i provinsen Nangarhar.

Talibaner förnekar sin skuld

En annan bomb exploderade nära ett religiöst minnesmärke i staden, men ingen skadades i explosionen.

Islamiska staten IS tog på sig skulden för attackenm medan talibanerna förnekar att de skulle ha haft något med attackerna att göra.

Jalalabad utsätts ofta för terrordåd och flera olika rebellgrupper är aktiva i området.

Antalet terrordåd har ökat på sistone över hela Afghanistan i och med att talibanerna har inlett sin årliga våroffensiv.

Läs också