Hoppa till huvudinnehåll

Stadsstyrelse: bevara Sunnanbergs skola

Sunnanbergs skola i Pargas
Sunnanbergs skola i Pargas. Sunnanbergs skola i Pargas Bild: Yle/Johanna Ventus sunnanbergs skola i pargas

Sunnabergs skola i Pargas ska bevaras. Det anser stadsstyrelsen i Pargas som behandlade framtiden för byskolorna i Pargas på måndagen.

Enligt stadens förslag ska skolorna i Sunnanberg, Våno och Skräbböle slås ihop. Eleverna skulle flytta till Skräbböle skola.

Kurt Lundqvist (SFP) föreslog under mötet att Sunnanbergs skola bevaras och att Våno och Skräbböle slås ihop. Enligt förslaget ska staden satsa 2,9 miljoner euro på skolorna. Av den här summan ska två miljoner användas för att renovera och utvidga Skräbböle skola. Den resterande summan, 900 000 euro, används för Sunnanbergs skola.

Lundqvist förslag fick understöd och vann också i omröstning. Den enda som röstade mot Lundqvists förslag var styrelseordförande Mikael Holmberg (SFP).

- Den senaste gången som vi röstade om det här så röstade jag för att slå ihop skolorna. Jag anser att vi kan få bättre och mer ändamålsenliga utrymmen för alla elever i Skräbböle, säger Holmberg.

Han befarar att 900 000 euro inte räcker till för Sunnanbergs skola.

- Jag tvivlar att det blir så bra att det skulle uppfylla det som jag tycker att en ny skola ska bestå av, fortsätter Holmberg.

Stadsstyrelsens förslag om att bevara Sunnanbergs skola och slå ihop skolorna i Skräbböle och Våno går nu vidare till stadsfullmäktige, som avgör frågan i maj.

Läs också:

Läs också