Hoppa till huvudinnehåll

Tommy Westerlund ny chefredaktör för pappers-HBL

VN:s chefredaktör Tommy Westerlund.
Westerlund har tidigare jobbat länge på HBL VN:s chefredaktör Tommy Westerlund. Bild: Yle/ Christoffer Westerlund tommy westerlund,Ekenäs

Västra Nylands chefredaktör Tommy Westerlund blir chefredaktör för pappersversionen av Hufvudstadsbladet. VN:s nyhetschef Marina Holmberg blir chefredaktör för pappersversionen av Västra Nyland. Det skriver KSF Media.

De tillträder den första juni. Westerlund har varit chefredaktör vid Västra Nyland i tio års tid. Innan dess var han regionchef för Yle Västnyland. Han har också jobbat vid Hufvudstadsbladet i många år.

- Att HBL:s chefredaktör nu kommer att kunna ha fullt fokus på papperstidningen ser jag som en klar fördel. HBL i traditionell printform är viktigt för en massa människor, för Svenskfinland, för hela landet och även som en finländsk röst i Norden, säger Westerlund till tidningen.

Holmberg har jobbat vid Västra Nyland i 17 år. Hon har varit nyhetschef sedan år 2008.

Nyhetschef Marina Holmberg vid tidningen Västra Nyland
Marina Holmberg, blivande chefredaktör för Västis Nyhetschef Marina Holmberg vid tidningen Västra Nyland Bild: Yle/Helena Rosenblad holmberg marina,Ekenäs

– Västra Nyland ska vara en tidning där den lokala mångfalden syns, vi ska skriva om stort och smått. Men jag vill också att Västra Nyland ska vara en aktör i regionen för och med våra läsare, säger Holmberg till HBL.
Jens Berg
Berg börjar utveckla digitala tjänster Jens Berg Bild: Anne Hämäläinen/Yle Jens Berg
Jens Berg som nu är chefredaktör vid Hbl blir utvecklingsdirektör med fokus på digitala tjänster.

KSF Media meddelar att man lägger om sina redaktionella arbetsprocesser för att stärka den digitala publiceringen.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes