Hoppa till huvudinnehåll

Tre nya anfallsspelare till JYP

Janne Kolehmainen
Janne Kolehmainen spelade tre säsonger i KalPa. Janne Kolehmainen Bild: Yle / Tomi Hänninen janne kolehmainen

JYP meddelar att laget har tecknat tvåårskontrakt med två rutinerade ligaspelare och en återvändare som har spenderat de fyra senaste säsongerna utomlands.

Joonas Nättinen är hockeyfostrad i Jyväskylä men har i ligan också representerat Bleus och HPK. Han spelade tre säsonger i Nordamerika och fick spela en match för NHL-laget Montreal Canadiens. Förra säsongen spelade 24-årige Nättinen i MODO där han noterades för 7+11=18 poäng på 55 matcher.

– Jag är entusiastisk över att få återvända till JYP och Jyväskylä. I JYP har det under de senaste åren funnits en vinnarkultur och jag vill bidra till att den fortsätter, sade Nättinen på JYP:s webbplats.

I JYP spelar också Joonas bror Julius och deras kusin Topi Nättinen.

Rutinerade ligarävar vill spela i Jyväskylä

Janne Kolehmainen är 29 år gammal och hockeyfostrad i Villmanstrand. Han har spelat ligahockey i SaiPa, HPK och KalPa. I KalPa har han spelat under de tre senaste säsongerna och förra säsongen stod han för 9+7=16 poäng på 57 matcher.

– Det är fint att få spela i ett lag som under de senaste åren har varit ett av de framgångsrikaste och att få chans att nå framgång i ett konkurrenskraftigt lag. Jag bidrar med grovjobb och fysiskt spel, konstaterat Kolehmainen.

Janne Tavi har i ligan representerat Pelicans och SaiPa. Säsongen 2013–2014 i SaiPa var hans poängmässigt bästa då han gjorde 36 poäng. Förra säsongens saldo var 13+13=26 poäng på 48 matcher.

– Jag har endast hört gott om både klubben och staden. Jag tror att JYP erbjuder mig goda förutsättningar att ta nästa utvecklingssteg i karriären, sade Tavi.