Hoppa till huvudinnehåll

Röda eller blå kläder – det är frågan

HIFK Soccer
Ifjol spelade man inför några hundra åskådare... HIFK Soccer Bild: YLE fotbollsettan

Torsdagskvällens lokalderby i fotbollsligan mellan HIFK och HJK är fullsatt, 10 071 åskådare väntas till läktarna i Tölö. Ifall du råkar sitta i någotdera lagets läktarända bör du vara endera röd- eller blåklädd!

Enligt HIFK:s webbplats är kvällens heta drabbning slutsåld. 10 071 åskådare väntas till läktarna. Men så är det också första gången sedan 1972 som de anrika Helsingforsklubbarna möts på den högsta nivån.

Matchen börjar klockan 18:30 och det lönar sig att komma i tid: rigorösa säkerhetskontroller görs vid ingångarna.

Och inte bara det: i fall du är "felklädd", det vill säga har på dig röda kläder men ska sitta i HJK:s läktarända, eller i fall du har på dig blå kläder och ska sitta i HIFK:s läktarända, har ordningsvakterna rätt att inte släppa in dig. För din egen säkerhets skull. På de allmänna läktarna får man naturligtvis ha vilka sorts kläder som helst.

HJK är tvåa i tabellen med en seger och en oavgjord. HIFK:s första ligamatch slutade oavgjort 1-1 borta mot IFK Mariehamn. För HJK är matchen speciell också så tillvida att laget spelar hemma men är ändå bortalag.

Vill man läsa mera om HIFK:s och HJK:s gemensamma historia rekommenderas artiklarna "HIFK och HJK genom tiderna, del 1 och HIFK och HJK genom tiderna, del 2" på HIFK:s webbplats.

Säkerhetspådraget inför, under och efter match är stora. Man får hoppas att det är själva fotbollsmatchen som stjäl de största rubrikerna.

Startelvor:

HIFK:
71. Eriksson
2. Aho
4. Vesala
5. Sinisalo
12. Jurvainen
8. Halme
10. Lassas
13. Terävä
14. Rahimi
31. Korhonen
9. Sihvola

HJK:
1. Örlund
27. Sorsa
16. Moren
5. Heikkilä
3. Baah
91. Moussi
80. Zeneli
31. Lod
28. Schuller
10. Tanaka
14. Havenaar

Hoppa över Twitterpostning


Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport