Hoppa till huvudinnehåll

Grundtryggheten i Raseborg har varit billigare i början av året

Skylt vid väntrummet på Pojo hälsostation.
Grundtryggheten i Raseborg var billigare än beräknat udner årets två första månader. Skylt vid väntrummet på Pojo hälsostation. Bild: Yle/Malin Valtonen pojo hälsostation

Grundtrygghetssektorn i Raseborg har försökt räkna ut hur mycket pengar som kommer att gå åt i år. Under årets två första månader har vissa verksamhetsområden överskridit sina budgeter.

Prognosen visar en underskridning av budgeten på 327 000 euro. Det här är ändå inte realistiskt, konstaterade grundtrygghetsdirektör Jeanette Pajunen i beredningen inför grundtrygghetsnämndens möte på torsdag (23.4).

Karl von Smitten (SFP) är ordförande grundtrygghetsnämnden i Raseborg och han säger att det är svårt att göra prognoser för ett helt år på basen av endast två månader.

- En prognos skulle tyda på att det kommer att gå ganska bra när året är slut. Omsorgstjänsterna förväntas överskrida sin budget en aning, säger von Smitten.

Arbetsperioderna har enligt lag förkortats från sex till fyra veckor, säger von Smitten.

- Det här betyder att det ofta behövs vikarier.

Specialsjukvården har, enligt von Smitten, också gått över sin budget.

- Det berodde på det att vi hade flera svåra sjukdomsfall i februari, förklarar von Smitten.

Särskilt prognoserna för den specialiserade sjukvården är mycket osäkra. Inte förrän i juli kan man göra upp en mer säker prognos för den delen av vården.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland