Hoppa till huvudinnehåll

Kulturreaktionen – sett i veckan

kulturreaktionen, kia svaetichin, johanna grönqvist, silja sahlgren-fodstad,
kulturreaktionen, kia svaetichin, johanna grönqvist, silja sahlgren-fodstad, Bild: yle kulturreaktionen

Välkomna till podden där vi reagerar på vad vi sett i veckan. Vi behöver dokumentera mera bilder och vem lever i en hipsterbubbla? Ny dokumentär om Kurt Cobain och har Lars von Trier börjat supa igen?

Dokumentären som gjorde Hitchcock rädd för verkligheten. Och som sedan försvann. Vem är hipster och vem är inte och varför lever vi olika bubblor skärmade från varandras verkligheter? Ångest är något som Lars von Trier och Kurt Cobain hade gemensamt, men nu har von Trier börjat supa igen och i den nya dokumentären om Cobain försöker man reda ut hans livsångest. Allt detta och lite till diskuteras av Kia Svaetichin, Johanna Grönqvist och Silja Sahlgren-Fodstad från Svenska Yles kulturredaktion.