Hoppa till huvudinnehåll

Tomi Kallio fick lyfta bucklan – fem finländare mästare med Växjö

Tomi Kallio.
Tomi Kallio jublar. Tomi Kallio. Bild: TT / Lehtikuva / Pontus Lundahl tomi kallio

Växjö hade inför sin hemmapublik möjlighet att spela hem guldet i den svenska ishockeyligan SHL. Tuomas Kiiskinen avgjorde matchen och Tomi Kallio fick lyfta bucklan.

Skellefteå gällde som klar favorit inför finalserien. Växjö lyckades ändå ta ledningen i matchserien med 3–2 och fick möjlighet att avgöra på hemmaplan.

Växjö fick ingen bra start på matchen, efter 23 minuter ledde Skellefteå med 2–0 som fortfarande stod sig när 12 minuter återstod av matchen. Då reducerade Jani Lajunen och med sex minuter kvar att spela kvitterade Jeff Tambellini till 2–2.

Hoppa över Twitterpostning

Avgörande kom i den 91:a minuten då Tuomas Kiiskinen framför mål stänkte in det avgörande 3–2-målet. Växjö vann finalserien med vinsterna 4–2.

Hoppa över Twitterpostning

I Växjö spelade fem finländare: Teemu Laakso, Ville Varakas, Tomi Kallio, Tuomas Kiiskinen och Jani Lajunen. Laakso, Varakas och Kiiskinen fortsätter i laget också nästa säsong. Enligt Sportbladet kommer Ilkka Heikkinen att bryta kontraktet med Salavat Julajev Ufa för att återvända till Växjö där han spelade säsongen 2011–2012.

Tomi Kallio spelade nio säsonger i Frölunda där han vann SM-guld 2003 och 2005. Han har spelat i Växjö sedan laget gick upp i SHL våren 2011. Under hans fjärde säsong i Växjö fick han som lagkapten vinna guld och förmodligen avsluta karriären i Sverige.

Till Aftonbladet sade Kallio att han inte har spikat klubbvalet för nästa säsong men att det är mycket möjligt att han har gjort sitt i Sverige. TPS uppges ha visat intresse för Kallio inför nästa säsong.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport