Hoppa till huvudinnehåll

Sjundeås ekonomi sackar efter

50-eurosedlar.
I Sjundeå verkar bli över 600 000 euro under det budgeterade. 50-eurosedlar. Bild: Yle/Rolf Granqvist eurosedlar

I Sjundeå ser kommunens ekonomi ut att gå sämre än väntat. Inkomsterna verkar bli över 600 000 euro under det budgeterade.

Efter årets tre första månader står det klart att utgifterna ligger något över det budgeterade, men de större utmaningarna finns på inkomstsidan. Enligt den prognos man gjort för hela året, skulle inkomsterna bli 620 000 euro under det budgeterade.

Kommunens resultat för hela 2015 skulle då sjunka från det budgeterade plusresultatet på cirka 200 000 euro till ett minus på drygt 400 000 euro.

Det största bortfallet gäller anslutningsavgifterna till tekniska nämnden. Där beräknas kommunen få in 300 000 euro mindre än budgeterat. På utgiftssidan kommer verksamhetsbidragen för handikappservice och barnskydd ut att överskridas.