Hoppa till huvudinnehåll

Grönt ljus för Larsmo bibliotek

Bostadshuset Videbo och Larsmohuset
I det här komplexet får Larsmo sitt nya bibliotek. Bostadshuset Videbo och Larsmohuset Bild: arkitektritning larsmohuset

Larsmo går vidare med planerna på ett nytt bibliotek. På tisdagen godkände fullmäktige ett hyresavtal som ger kommunen 690 kvadratmeter splitternya utrymmen.

Biblioteket blir en del av ett större byggnadskomplex som uppförs i Holm av en privat entreprenör som arrenderar marken av kommunen. Förutom biblioteksutrymmen kommer kommunen också att hyra 1 000 kvadratmeter för hälsovårdscentral.

Klart år 2017

- Allt ser ut att vara klart för byggstart till hösten 2015. Det står i våra avtal att vi ska kunna börja använda utrymmena den första januari 2017, säger Ulf Stenman, SFP, Larsmos kommunstyrelseordförande.

Tydligare rökförbud

Dessutom bestämde fullmäktige på tisdagen att kommunens idrottsanläggningar tydligare ska skyltas för rökförbud. Vid hockeyrinken i Näs har förbudet exempelvis saknats.

Satsar på farleder

Kommunfullmäktige ställde sig också bakom förslaget om en satsning på båtfarleder till Öuran, Köpmanholmen och Bodund båthamn. Totalt röt det sig om en satsning på 100 000 euro.

Läs också

Österbotten

Bekanta dig med hur vi jobbar med Ansvarsfull journalistik

Nyligen publicerat - Österbotten