Hoppa till huvudinnehåll

Kom som publik till På resande not!

Maria Wetterstrand, Jeanette Björkqvist
Vem ska efterträda Mariia Wetterstrand och Jeanette Björkqvist på På resande not-tronen? Maria Wetterstrand, Jeanette Björkqvist Bild: Yle på resande not

På resande not är tillbaka! I juni spelar vi in nya avsnitt som kommer att sändas i höst. Vill du vara med och på nära håll följa med hur ett tv-program föds? Boka i så fall din plats nu.

När den första säsongen av frågesportserien På resande not sändes på Yle Fem i höstas blev vi fullkomligen nerringda av ivriga tittare som önskade sig en plats bland publiken. Men, som det är med många tv-program, så spelades På resande not in långt på förhand och det var många tv-tittare vi blev tvungna att säga nej till. Vi lovade återkomma ifall det skulle bli en ny säsong av det populära programmet med Thomas Lundin vid rodret.

Under 16 lördagskvällar i höst kommer vi igen att färdas kors och tvärs i Europa med hjälp av gamla Eurovisionspärlor i annorlunda tappning. Thomas Lundin bjuder in kända finlandssvenskar som i tvåmannalag tävlar om vem som vet mest om olika länder i Europa. Frågorna kretsar kring allt från geografi, historia och sport till film, mat och kungligheter. Minns man något från sin gamla skolatlas, har onödig trivia lagrad i hjärnan och har tittat på Eurovision Song Contest kommer man långt.

I varje program uppträder en gästartist med nyare och äldre Eurovisionslåtar i annorlunda tappning, ackompanjerade av multiinstrumentalisten Zarkus Poussa.
Nu har vi nöjet att berätta att en helt ny säsong med nya tävlande, artister och musiker kommer att spelas in i tv-centret i Böle i början av juni. Vi välkomnar publik enligt principen först till kvarnen.

Det finns plats på dagsinspelningarna

Inspelningarna går av stapeln under första halvan av juni. Kvällsinspelningarna är alla fullsatta, men det finns plats att komma som publik 10, 11, 12 och 15.6 kl. 14 För närmare info och anmälningar, vänligen kontakta projektledare Jessica Jensen, jessica.jensen@parad.fi.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje