Hoppa till huvudinnehåll

Niklas vill representera folket på kungligt bröllop

Sofia Hellqvist och prins Carl Philip.
Ska Niklas få representera det svenska folket på prinsens bröllop? Sofia Hellqvist och prins Carl Philip. Bild: EPA/JONAS EKSTROMER SWEDEN OUT sofia hellqvist

Närmare 35 000 personer vill se Niklas som det svenska folkets representant på det kungliga bröllopet den 13 juni mellan Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist. Hans avec? Mamma.

"STÖD MIG så jag kan få gå på Prins Carl Philip & Sofias Bröllop den 13:e Juni 2015" så heter fb-gruppen som närmare 35 000 personer stöder.

Niklas G. Wibom är en vanlig 42-årig svensk från Malmö vars dröm varit att någon gång få gå på ett kungligt bröllop. Den sista chansen går av stapeln om ungefär en månad. Han önskar bli inbjuden som en representant för den vanliga medborgaren. Med sig skulle han ta sin mamma. Stödet på Facebook har varit enormt och flera svenska medier har skrivit om Niklas tappra försök.

- Jag är väldigt glad över att så många är positivt inställda till att se just mig som folkets representant på bröllopet, säger Niklas.

Gåvan är klar

Gåvan har han och mamma redan införskaffat.

- Vi tänkte att brudparet skulle få varsitt par handmålade träskor, sådana som tillverkas här i Malmö. Något de kan dra på fötterna då de vaknar trötta på morgonen och ska gå ut på en kopp kaffe, säger Niklas.

Ifall drömmen inte blir sann har Niklas och hans mamma en plan b.

- Blir vi inte bjudna så klär vi upp oss hemma och ser på festligheterna på tv med lite bulla, kaffe och kanske karelska piroger, säger Niklas.

Vad säger finskbördiga flickvännen?

Niklas tar alltså med sin mamma, men vad säger hans finska flickvän om det?

- Det var alltså hennes idé att jag skulle ta med mamma. Jag är rädd för att göra en finsk kvinna upprörd. Det kan sluta med misshandel och det går åt väldigt många tallrikar i mitt kök då hon blir arg, säger Niklas.

Niklas magkänsla är positiv, han hoppas bara att prinsen inte ska känna sig tvungen att bjuda in honom. Den 13 juni får vi se om det går vägen.

EDIT: Under den gångna natten har Niklas utsatts för en hel del näthat. Han berättar för Radio X3M att det har skrivits rykten om honom och påståtts att han är dömd våldtäktsman, suttit i fängelse, och en massa andra personangrepp. Någon hade dessutom kletat bajs på hans dörr i morse.