Hoppa till huvudinnehåll

Rattfyllon och fartdårar i Vasa med omnejd

fortkörning
(arkivbild) fortkörning Bild: Yle/Amanda Bieber fartdåre

Polisen i Vasa ertappade ett flertal rattfyllerister under lördagen. Ett par fortkörare misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerhet.

Vid niotiden blåste en 24-årig bilförare 2,75 promille i Vasa centrum. Personen misstänks för grovt rattfylleri och är försatt i körförbud.

Klockan 14 på lördag kallades polis till Kvevlax för att utreda en kollision. En äldre bilist hade törnat i en bil som stannat för att svänga av från Riksväg 8. Den påkörda bilen stötte i sin tur i en motorcykel.

Fordonen fick skador, men inga personskador uppstod. Den felande bilisten fick blåsa i alkometer, som gav resultatet 0,8 promille.

Vid 21-tiden stoppades en 22-årig bilist som på Höstvesvägen hade kört 80 km/h på en sträcka där begränsningen var 50 km/h. Föraren blåste 0,88 promille i alkotest och gav också ett positivt drogtest.

Personen var sen tidigare i körförbud och har gjort sig skyldig till att ett flertal gånger inom ett år ha kört utan giltigt körkort.

Efter kl 22 blåste en femtioårig bilist blåste för 0,35 mg/l alkohol i precisionsalkometer. Misstanke om rattfylleri föreligger och personen försattes i körförbud.

Vid 23-tiden stoppade polisen en mopedist i tjugoårsåldern i Korsnäståget i Vasa. Precisionsalkometern visade en alkoholhalt på 0,73 mg/l, vilket innebär att misstanke om grovt rattfylleri föreligger. Mopedens ägare satt som passagerare och misstänks för sin del för överlåtande av fordon åt berusad.

Farliga färder i hög hastighet

En 24-åring körde på eftermiddagen bil i hög hastighet på Karlebyvägen i Vasa. Polisen observerade hur bilen accelererade kraftigt från ett trafikljus och åkte efter bilen.

Bilisten kom som mest upp i 150 km/h på 100-sträcka. Två passagerare, varav ett famnbarn, fanns med i bilen.

Trafiken var vid händelsen livlig. Föraren försattes i körförbud och misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerhet.

En 40-årig motorcyklist körde i hastigheter på upp till 160 km/h på Riksväg 8 i Vassor på lördag kväll. Polisen försökte stoppa färden, men motorcyklisten fortsatte i hög hastighet.

Polisen förföljde motorcyklisten i tolv kilometer, bland annat genom Maxmo centrum. Till sist åkte den jagade till ett stugområde och gömde motorcykeln bakom en sten.

Polisen fick ändå tag på föraren, som nu misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerhet och har försatts i körförbud.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten