Hoppa till huvudinnehåll

Lotta och Minna är Lyssnarnas sommarpratare 2015

Lotta Storbacka är en av Vegas sommarpratare 2015. Minna Leigh är en Vegas sommarpratare 2015.
Lotta Storbacka är en av Vegas sommarpratare 2015. Minna Leigh är en Vegas sommarpratare 2015. Lotta Storbacka är en av Vegas sommarpratare 2015. Minna Leigh är en Vegas sommarpratare 2015. Bild: Yle minna leigh

Lotta Storbacka från Vasa och Minna Leigh från Los Angeles/Nedervetil är lyssnarnas sommarpratare 2015.

Årets publikomröstning vem som skulle bli Lyssnarnas sommarpratare blev en riktig rysare. När omröstningen tog slut vid midnatt natten mellan söndag och måndag visade det sig att två av finalisterna hade fått nästan lika många röster.

Vad göra om det skiljer bara några röster mellan ettan och tvåan, i synnerhet som det gått livligt till när publiken, det vill säga Vegas lyssnare, fått vara med om att välja vem som skall bli lyssnarnas sommarpratare?

Efter ett möte där högsta ledningen (nå nästan i alla fall) beslöt vi enhälligt att både Lotta och Minna ska vara lyssnarnas representanter i årets upplaga av Vegas sommarpratare. Det känns bäst så.

-Tack för den fantastiska nyheten, skriver Minna i ett mejl, när hon tio timmar senare än vi i Finland bosatta, vaknar upp till en ny arbetsvecka.

Minna Leigh är en Vegas sommarpratare 2015. Hon valdes av lyssnarna.
Minna Leigh Minna Leigh är en Vegas sommarpratare 2015. Hon valdes av lyssnarna. Bild: privat minna leigh

-Jag är sååå taggad, säger Lotta när vi når henne strax efter en lektion i Vasa övningsskola.

Lotta Storbacka är en av Vegas sommarpratare 2015. Hon blev vald av lyssnarna
Lotta Storbacka Lotta Storbacka är en av Vegas sommarpratare 2015. Hon blev vald av lyssnarna Bild: privat vegas sommarpratare 2015

Lotta Storbacka går i gymnasiet och hennes sommarprat ska handla om hur kvinnor, speciellt unga kvinnor behandlas i samhället.

-Att aldrig vara tillräckligt smal, vältränad eller tystlåten.

-Jag är feminist och anser att det inte pratas tillräckligt om dessa saker, säger Lotta.

Minna Leigh jobbar som lärare i en privatskola där hon bland annat har hollywoodkändisars barn som sina elever. Hon kommer att berätta hur hon lämnade släkt och vänner i Nedervetil för att träffa en man hon aldrig sett. Men inte ens i soliga Kalifornien är man immun mot motgångar.

Radio Vegas Sommarpratare firar i år 10 år. De övriga sommarpratarnas namn offentliggörs i början av juni.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje