Hoppa till huvudinnehåll

NTM:s vd skäms inte

himlalivgäst
Kurt-Erik Nordin himlalivgäst kurt erik nordin

Företagsledaren blir religiös

Kurt-Erik Nordin är hemma från Gottböle by i Närpes. Han har alltid arbetat på familjeföretaget Närpes Trä och metall (NTM) och är idag dess vd.
Som 35-årig välsituerad familjefar och företagsledare upplevde han att någonting saknades i hans liv. Han började läsa Bibeln och upplevde att Gud ville något mer med hans liv.
– Jag läste Bibeln om och om igen. Till slut öppnades mina ögon för orden i Johannesevangeliet om att Jesus Kristus är Guds son, världens frälsare, berättar Kurt-Erik.
Efter det upplevde han Guds tilltal och fråga om han vågar ge sig helt åt honom.
– Frågan kom flera gånger. Då jag till slut sade ja! fick jag en ny andning i mitt kristna liv, säger Kurt-Erik.

Skäms inte

Som företagsledare skäms inte Kurt-Erik över sin tro. Tvärtom märker han hur den hjälper honom.
– För mig är det självklart att vara kristen och företagare. Jag skulle inte kunna tänka mig en annan sits. Varje morgon går jag på knä och ber en god stund.
Men visst medger han att vissa dörrar också stängs.
– En del tycker att man kanske inte passar i alla styrelser och för alla uppdrag eftersom man är religiös.

Frank Mangs center

Vid sidan av vd-skapet har Kurt-Erik valt att engagera sig i olika kristna verksamheter bl.a. Gideoniterna och Frank Mangs Center. Den sistnämnda upptar idag en stor del av hans fritid.
– Det hela började 2002 då Frank Mangs gård och ägor skulle säljas på auktion. Då bildade en grupp personer ett aktiebolag, köpte upp gården och området runtomkring, berättar Kurt-Erik.
Idag förvaltar centret arvet efter Frank Mangs och ger bland annat ut hans böcker.
– Frank Mangs var ju en av 1900-talets stora evangelister. Han var en enorm personlighet för sin tid och hans böcker hade också stor betydelse för mig efter min omvändelse. Andra skriver om den heliga Anden men i Frank Mangs böcker finns den heliga Anden.
Kurt-Erik berättar också att då andra steg upp i predikstolen talade de om Jesus men då Frank Mangs steg upp hade han Jesus med sig.
Idag ordnar Frank Mangs center föreläsningar och kurser, konserter och teatrar och andra både öppna och privata tillställningar. Under senare år har man också satsat på en egen medieproduktion.
– Mangs själv framhöll att det är varje generations skyldighet att hitta de vägar som når fram till sin tids människor. Det arvet vill jag vara med och föra vidare.

Kurt-Erik Nordin är aktuell som gäst i Himlaliv. Programmet finns på Arenan

------------------------------------------------

Tro

Nyligen publicerat - Tro