Hoppa till huvudinnehåll

Perverst passionerad skattedeklarerare i Morgonparlamentet

Fredagens Morgonparlament diskuterade den nya regeringen, den nya färjan mellan Pargas och Nagu, ryggveckan och sist men inte minst vetenskapsdagarna i Åbo. Dagens gäster var Nina Kivinen och Henrik Grönroos.

NTM-centralen har nu beslutat sig för att höja på servicenivån på färjpasset mellan Pargas och Nagu. Om två år tas en ny miljövänlig hybridfärja med plats för 90 personbilar i trafik.

- Jag tycker framför allt att det här är en positiv signal med en ny och större färja. Det har ju redan pratats ganska mycket om just det här färjpasset under en lång tid, men det har ju väldigt sällan varit någonting positivt. Det har mest varit befogat gnäll, sa Pargasbon Henrik Grönroos.

Nästa vecka är det deadline för många när det gäller skattedeklarationen. Henrik Grönroos var snabb med att påminna Nina Kivinen om en gammal diskussion kring samma ämne.

- Vi har nog diskuterat det här tidigare och jag minns att du sa att du är en perverst passionerad skattedeklarerare.

- (skratt) Det kan nog stämma. Det är nog den där lilla siffernissen i mig som emellanåt får ett sådant där utlopp när allt stämmer och jag känner att jag har koll, sa Nina Kivinen.

Artiklar relaterade till dagens diskussionsämnen:
Högerregering fick fart på svenska.yle.fi-läsarna
Ny färja på Pargas-Nagu
Jobba stående - känn dig piggare
Ingen slump att vetenskapsdagarna ordnas i Åbo

Läs också