Hoppa till huvudinnehåll

KAJ:s österbottniska budord

Screenshot från humorgruppen Kajs musikvideo Jåo nåo e ja jåo YOLO ja nåo.
Kevin "Fabbo" Holmström vet vad som krävs för att vara en äkta österbottning. Screenshot från humorgruppen Kajs musikvideo Jåo nåo e ja jåo YOLO ja nåo. Bild: Youtube humorgrupp

Humorgruppen KAJ utsågs till årets österbottningar. Veckoslutskommittén ringde upp Kevin "Fabbo" Holmström för att lista tre saker som utmärker en äkta österbottning.

1. Du ska tycka om att arbeta

- Du ska ha hög arbetsmoral. Antingen jobbar du med ett riktigt arbete eller så arbetar du på talko. Ett riktigt arbete är fysiskt på sätt eller annat. Radioprogramledare räknas inte som ett riktigt arbete.

2. Du ska tycka om kött och potatis

- Helst ska du endast äta kött och potatis. Lingon är ok om det är fredag och på söndag får man äta det med brunsås, ingen annan sås duger. Efter att du fyllt tolv äter du aldrig mera mos. Franska potatis kommer inte på fråga. Kokta potatisar är det som gäller och med skalen på. På söndagar kan du unna dig skalade potatisar.

3. Du ska ha varit på dansen

- Det är där du lär dig hur man kommunicerar med människor. Folkvettet och vanligt förstånd kommer från danserna och det är viktigt. På kvällen efter att du hara blivit konfirmerad besöker du din första dans. Det är vals och foxtrot som gäller. De danserna signalerar äkta kärlek. Bugg och twist duger endast vid nödfall.

Alla råd är givetvis effektivast om de ges på dialekt. Därför rekommenderar vi ljudklippet nedan.

Nyligen publicerat - X3M