Hoppa till huvudinnehåll

Esbos stadsstyrelse: Ja till köptjänster inom tekniska sektorn

Demonstration i Esbo
Esbos anställda demonstrerade i april utanför styrelsemötet i rädsla för att anställda inom tekniska sektorn ska förlora sina jobb. Demonstration i Esbo Bild: YLE/ Christoffer Gröhn demonstration mot utlokalisering

Esbos stadsstyrelse vill att staden gör omorganiseringar i fastighetstjänsterna och stadstekniken inom tekniska sektorn. De vill också göra det möjligt för staden att köpa tjänster utifrån.

På det här sättet vill man öka produktiviteten och spara minst 10 miljoner euro i året fram till slutet av 2017. Staden ska dock endast köpa tjänster om det förbättrar kvaliteten på tjänsterna och minskar på kostnaderna.

Stadsstyrelsen var under måndagens möte eniga i sitt beslut som baserade sig på linjedragningar av fullmäktiges förhandlingskomitté. Stadsfullmäktige fattar beslut om saken den 18 maj.

Oro för att bland annat stadens gårdskarlar, städare och anställda vid gatu- och parkavdelningen ska förlora sina jobb har tidigare fått stadens anställda att demonstrera mot stadens planer på att lägga ut tjänster på entreprenad.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen