Hoppa till huvudinnehåll

Gatukonsten kommer till Borgå

gatukonst
En vägg med gatukonst kommer att finnas vid Konstfabriken. gatukonst Bild: Skrämdump från vivagranlund.fi viva granlund

Nu kan Borgåborna lära sig att skapa gatukonst. I maj ordnas arbetsverkstäder i Konstfabriken.

Under våren och sommaren kan Borgåborna njuta av gatukonst eftersom staden i år har valt att satsa på temat.

Arbetsverkstäder ordnas i Konstfabriken den 15–16 maj. Verkstäderna leds av två proffs, Hende Nimeinen och Emilio Mäkipää. Alla unga och unga vuxna som är intresserade av att skapa gatukonst är välkomna att delta.

Det kreativa slutresultatet kommer att visas på en utställning på nätet. För att samla alla konstverken på ett ställe kan man ladda upp bilder på sociala medier. Använd #visitporvoo och #streetartporvoo. Berätta också var man kan hitta konstverket.

Vägg med gatukonst vid Konstfabriken

I samband med musikevenemanget Sounds tas en vägg i bruk som ska fyllas med gatukonst. Den kommer att finnas vid Konstfabriken under hela sommaren. Väggen med gatukonst förverkligas i samarbete med Marjaana Jaranne som är länskonstnär i Nyland.

Mellan den 11 och 12 juni får också pumpstationen i Kokon ett ansiktslyft. Då leder bildkonstnärerna Kim Somervuori och Teemu Mäenpää en gatukonstverkstad. Ungdomar som fyllt 15 år kan delta. I gruppen ryms 8 deltagare.

Anmäl dig per e-post från och med den 18.5 till susanna.widjeskog@porvoonmuseo.fi. Skriv namn, ålder och telefonnummer i meddelandet. Anmälan är bindande. En mellanmålsavgift på 5 euro tas ut för verkstaden.

Verkstaden är en del av konstprogrammet för västra åstranden i Borgå och sommarens Street Art -tema. Evenemanget ordnas av Borgå stads kulturtjänster i samarbete med Borgå museum. Evenemanget har fått stöd av Centret för konstfrämjande och sponsoreras av Borgå vatten.

Läs också