Hoppa till huvudinnehåll

Kulturreaktionen – sett i veckan

kulturreaktionen, johanna grönqvist, kia svaetichin, silja sahlgren-fodstad
kulturreaktionen, johanna grönqvist, kia svaetichin, silja sahlgren-fodstad Bild: yle kulturreaktionen

Välkomna till podden där vi reagerar på vad vi sett i veckan. Rysk landslagsspelare i rosa ballerinakjol – storm på sociala medier, Behöver vi en låtsasnation och varför är Paradise Hotel så känsligt?

Koffgate - eller öljätten som publicerade en bild på den ryska landslagspelaren Jevgeni Malkin i balettdräkt. Och det blev storm på internet. Vi blir undermedvetet påverkade av reklam med stereotypa könsbilder. Får man som kulturmininster tycka om Paradise Hotel? Det är selfieförbud på filmfestivlalen i Cannes, där för övrigt Netflix förväntas invadera filmälskarnas paradis på den Franska Rivieran. Allt detta och lite till diskuteras av Kia Svaetichin, Johanna Grönqvist och Silja Sahlgren-Fodstad från Svenska Yles kulturredaktion.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje