Hoppa till huvudinnehåll

Gallup i Sjundeå Cup – en storfavorit till ny landslagstränare

Mikael Källman meddelade för en knapp vecka sedan att han inte tänker fortsätta träna herrlandslaget i handboll. En efterträdare skall utnämnas på måndag och om man får tro handbollsfolket i Sjundeå Cup så finns det en storfavorit.

Från handbollsförbundets sida konstaterar man att man under hela vårens lopp kartlagt de olika möjligheterna på tränarfronten. Tanken är att skriva ett långt kontrakt med Källmans efterträdare efftersom antalet slutspelslag till EM 2020 utökas och det långdiktiga målet ligger där.

Om man får tro merparten av de personer Yle Sporten intervjuade kommer den nya chefstränarens namn ändå att vara Kaj Kekki.

Birgitta Lindholm skulle vilja se en utländsk chefstränare

Chefstränaren för Helsingfors IFK:s damlag, Birgitta Lindholm hör till dem som tror att Kekki blir vald. Hon hoppas att man också skulle kartlägga utländska tränare för att få nya vindar in i den finländska handbollen.

– Uffe Andersson är en tränare som kunde vara ett bra allternativ, men han lär vara på väg tillbaka till Sverige

Hoppa över Twitterpostning

Något nytt vill också Christian Segersven se

Handbollsfinland behöver nu en profil som lyckas angagera fältet bakom landslaget, för att få alla att ställa upp då det vankas landskamper.

– Det fanns ju skador och sånt nu men på något sätt lyser det igenom att landslaget inte värderas tillräckligt högt. Därför behövs det en profil som värderingarna att lyfta, säger Segersven.

– Det är en bra sak att den nya tränaren skall få en ordentlig tid på sig att jobba med landslaget.

Många överraskade

De flesta var överraskade över Källmans beslut att hoppa av. Samtidigt hade de flesta stor förståelse för Källmans beslut, efter att så många spelare på senaste tiden tackat nej till landslagsuppgifter.

– Om det hela tiden finns spelare som inte vill spela i landslaget så är det ju mycket frustrerande, säger Sjundeå Cupens tävlingsledare Tom Laitinen till Yle Sporten. Det skulle gälla att hitta någon som inte samtidigt tränar ett klubblag och samtidigt landslaget. Det är svårt eftersom handbollsfinland är litet och de duktigaste tränarna är i ett klubblag.

Läs även: Jag slutar som landslagstränare

Läs också

Nyligen publicerat - Sport