Hoppa till huvudinnehåll

Ryska stjärnan inför drömfinalen: Vi måste vinna

En seger över USA förde Ryssland till en prestigefylld VM-final mot Kanada.
En seger över USA förde Ryssland till en prestigefylld VM-final mot Kanada. En seger över USA förde Ryssland till en prestigefylld VM-final mot Kanada. Bild: AFP / Lehtikuva nikolaj kuljomin

VM i ishockey får en drömavslutning. Ryssland mot Kanada gör upp om guldet. Och de ryska spelarna är medvetna om att den här matchen får de inte förlora.

– Det är väldigt viktigt för oss eftersom vi spelar för vårt land, säger anfallaren Vladimir Tarasenko till Yle efter semifinalsegern med 4–0 över USA.

– En final mellan Kanada och Ryssland, det är den största rivaliteten som finns inom ishockeyn. Vi måste vinna, säger Tarasenko.

St. Louis-yttern var NHL:s sjätte bästa målskytt den gångna säsongen men i semifinalen överglänstes han av målvakten Sergej Bobrovskij och anfallarna Alexander Ovetjkin och Sergej Mosjakin. Men Tarasenko betonar framför allt laginsatsen.

– Just nu har vi 22 ledare på isen, säger Tarasenko i intervjuzonen i Prag.

Samma utgångspunkt har också semifinalens allra bästa spelare, Sergej Bobrovskij.

– Det var inte jag som vann matchen åt oss. Vi jobbar tillsammans, vi kämpar hårt, vi slåss för varandra. Det var hela Ryssland som vann, säger Bobrovskij.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport