Hoppa till huvudinnehåll

Efter uppståndelsen: Kankaanniemi får lämna regeringsförhandlingarna

Toimi Kankaanniemi
Kankaanniemi återkom till riksdagen efter att ha bytt parti från Kristdemokraterna till Sannfinländarna Toimi Kankaanniemi Bild: Lehtikuva toimi kankaanniemi

Den sannfinländske riksdagsmannen Toimi Kankaanniemi är inte längre med i regeringsförhandlingarna, säger den sannfinländska riksdagsgrupens ordförande Jari Lindström.

- Från och med nu är Kankaanniemi en vanlig riksdagsledamot i ledet, säger Lindström. Det är den sanktion Kankaanniemi får för att han har skickat sexuella inviter via facebook, och den här saken är härmed slutbehandlad.

Beslutet att flytta bort Kankaanniemi från regeringsförhandlingarna fattades av Lindström och partiordförande Timo Soini.

- Alla inser att ett sådant här beteende är opassande och pinsamt, oberoende av om det pågår regeringsförhandlingar eller inte, säger Lindström. Det är förkastligt, och inte lämpligt för någon.

Lindström har inte pratat med Kankaanniemi i dag, men har fått sms av honom, där han beklagade det som har inträffat. Lindström har försökt ringa Kankaanniemi men har inte fått svar.

Toimi Kankaanniemi var tidigare partiordförande för kristdemokraterna, minister och presidentkandidat. Han är invald i riksdagen från Mellersta Finlands valkrets.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes