Hoppa till huvudinnehåll

Äkta irländsk pub ersätter O’Malley’s i Borgå

O'Malley's i Borgå.
O'Malley's i Borgå. Bild: Yle/Fredrika Sundén omalleys

Anthony Daly från den irländska restaurangsläkten tar över affärsverksamheten vid O'Malley's i Borgå. Varuboden-Osla (VBO) har sålt den åt honom.

O’Malley’s har för tillfället en anställd som flyttar över till den nya företagarens tjänst från och med den 1 juni. Fram till dess fortsätter VBO med verksamheten som vanligt.

– Det är fint att vi hittade en erfaren familjeföretagare som fortsätter verksamheten med ett äkta irländskt pubkoncept på det traditionella affärsstället, säger branschdirektör Mikko Ala-Huikko på Varuboden Osla.

Han säger att VBO också i fortsättningen kommer att vara synlig inom restaurangverksamheten i Borgå.

Nyöppning i juli

Också den nya ägaren, Anthony Daly, säger att han är glad över att man lyckades komma till samförstånd med VBO och att hans företag får ta över som ny ägare.

Under juni kommer lite förändringar att göras i puben som väntas öppna igen i juli.

Det exakta datumet, det nya namnet, öppethållningstiderna och den nya menyn som också inkluderar lunch kommer att presenteras senare.

– Vi är entusiastiska över att få öppna en traditionell pub och restaurang med en irländsk familj som ägare i Borgå. Vi önskar alla ”slainte” och ”cead mile failte”, säger Daly.

”Slainte” betyder skål och ”cead mile failte” välkommen på iriska.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland