Hoppa till huvudinnehåll

Bebe Rexha: Nu är det dags att vara crazy

Bebe Rexha
"So what if I'm f*cking crazy" sjunger hon. Bebe Rexha Bild: Warner Music bebe rexha

Bebe tycker att en lugn finsk publik är en positiv sak, lite som att stå framför vänner och spela. Hon sjunger om sin väg till vuxenhet och uppmanar oss att vara oss själva. Låtarna osar av en växtvärk som många kan relatera till.

Bebe Rexha är kanske ett relativt nytt namn för dig men du har garanterat hört något hon skrivit tidigare. Bebe har nämligen sysslat med musik sedan hon var fyra år gammal och efter att ha skrivit låtar åt bland annat Eminem, Pitbull, Selena Gomez och David Guetta har hon blivit soloartist.

I keep running in circles trying to understand why this life isn't what I thought it would be.― Citat från låten Sweet Beginnings

Bebe har varit på turné i Skandinavien och spelade också i Helsingfors under ett av turnéstoppen. Hennes åsikt om finnarna är att vi är väldigt trevliga och att vi har god mat här.

- Att man kan dricka kranvattnet är väldigt intressant. Hemma i Los Angeles blir man sjuk om man gör det.

Finländarnas lugn = respekt

Bebe har hört att finländare är väldigt lugna och avslappnade vilket är en stor kontrast till till exempel New York där Bebe är född. Det känns som att alla är så uppmärksamma och verkligen lyssnar.

Bebe har också hört att finländare kan vara lite stela på spelningar och att det kan ta en stund innan vi blir varma i byxorna. Det verkar inte störa henne.

- Jag älskar att de är så inne i showen och det känns som att man får en bra kontakt. Det känns respektfullt och nästan som jag skulle spela för vänner.

Bebe uppmanar oss att vara “lite galna”

Den andra singeln I’m gonna show you crazy har spelats aktivt på olika radiokanaler. Bebe sjunger mycket om att “vara galen” och vi undrar om det är lite trendigt att vara crazy nu.

I'm tired of tryna be normal. I'm always overthinking, driving myself crazy. So what if I'm f*cking crazy.― Citat från låten I'm gonna show you crazy

- Jo! Crazy i min låt betyder egentligen att man ska vara sig själv.

Många gånger är vi annorlunda, beter oss annorlunda och ser annorlunda ut än den stora massan och då kan det vara svårt att passa in. För Bebe betyder det alltså att vi ska vara dom galna personer vi är och inte bry oss så mycket om vad andra tycker.

- Nu är det dags att vara lite crazy. En del kan tycka att jag är galen eftersom jag gör precis som jag själv vill och säger ärligt det jag tycker. Om det betyder att man måste vara crazy så är jag väl det.

Låtarna osar av växtvärk

Bebe har släppt sin första EP och jobbar nu med sitt debutalbum. Det kommer att handla om hennes resa till vuxenhet.

- Albumet kommer att handla om att lära sig mycket om livet, om kärlek, om sig själv och om världen. Jag tar mina egna erfarenheter och lägger in dem i mina låtar.

När man lyssnar på EP:n I don’t wanna grow up så kan man känna växtvärken, den samma som man själv upplevt på resan till sitt vuxna jag.

Kolla musikvideon till I'm gonna show you crazy där Rexha inte alls passar in och skickas till en anstalt.