Hoppa till huvudinnehåll

Patric Sarin sjunger i alla låtar han skriver

Patric Sarin var gästprogramledare i Succémorgon.
Patric älskar kaffe och valde "Kaffe ger bättre fjong" till Svenskfinlands sexigaste rubrik. Patric Sarin var gästprogramledare i Succémorgon. Bild: Yle / Camilla Fagerholm patric sarin

Patric Sarin gästade Succémorgon och de kom fram till att hans namn är varken lätt att uttala eller att skriva rätt. Han har också skrivit Krista Siegfrids senaste låt On and off.

Förutom att både Patric och Krista har namn som är svårt att stava rätt sjunger Patric dessutom också med i låten. Han berättar att när de skriver låtarna sätter han alltid in ord för att pröva hur det skulle kunna låta. Till exempel då de skrev On and off sjöng han direkt On and off.

- Och det blev ju ganska bra, kommenterar Patric.

Dessutom sjöng han i demoversionen så som det låter i den slutliga låten. Han avslöjar att allt det här finns inspelat från den första sessionen. Patric berättar att det händer många gånger att det går såhär. Om det fattas ord någonstans lägger han till någon fras och sen skrivs resten runt det.

Patrics röst med i låtarna

Förutom att Patric har skrivit Kristas låt finns också hans röst sångmässigt med i refrängen.

- Alla låtar som jag varit med om att skriva så sjunger jag på, säger Patric.

Han berättar att man ofta använder andra röster för att få en bättre klang och kontrast i sången. Till exempel sjunger den svenska bakgrundssångerskan Jeanette Olsson i Britney Spears alla låtar, för att skapa en kontrast.

- Om artisten sjunger allting själv blir det en viss klang som är sämre än det att någon annan sjunger en lägre stämma, berättar Patric.

Det är ofta de lägre stämmorna som behövs och speciellt om artistens klang inte låter bra i de lägre tonerna, sjungs de av någon annan, till och med honom själv.

- Då frågar jag såklart artisten om det är okej att jag sjunger. Säger de nej, så sjunger jag ändå, skrattar Patric.

Han förklarar att när man mixar låten hör man att det blir en skön klang mellan olika personers röster, men man behöver inte egentligen höra det enligt Patric. Så länge som det låter bra så spelar det inte en så stor roll.

- På vissa hör man det nog ordentligt, medger han.

Men han tänker inte medge i vilka låtar man kan höra det.

Grymma tävlingsinstinkter i El Duello

Patric tävlade mot Janne i El duello med det franska köket som tema. Patric har bott i Frankrike så han kände sig betydligt säkrare än Janne. Patric beslöt sig dessutom för att använda en kortare variant av sitt namn, för att ha bättre chanser att vinna. Det visar direkt tävlingsinstikten han hade.

Lyssna på klippet här nere för att höra hela tävlingen. Det går galet till, så du kan inte missa det här!