Hoppa till huvudinnehåll

SFP orolig för svensk psykvård i Åboland

Otydlig siluett på våren
Otydlig siluett på våren Bild: Yle mobba

SFP i Egentliga Finland har uttryckt sin oro för den svenskspråkiga vårdens framtid inom psykiatrin. Det här efter sjukvårdsdistriktets beslut att centralisera avdelningsvården till Åbo. I nuläget har Åbolands sjukhus en psykiatrisk enhet i Pargas.

På SFP:s initatiativ kommer beslutet nu att granskas ur en språklig synvinkel.

- Ifråga om den psykiatriska vården förutsätter SFP att en representant för sjukvårdsdistriktets minoritetsspråksnämnd eller Åbolands sjukhus ingår i den arbetsgrupp som nu ska genomföra sammanslagningen av de psykiatriska enheterna, säger Åsa Gustafsson, ordförande för SFP i Egentliga Finland.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland