Hoppa till huvudinnehåll
Ämnessidans huvudbild för Hajbo

Stafettkarnevalen 2015: Eckerö springer

Eckerö skolas premiär på stafettkarnevalen
Eckerö skolas premiär på stafettkarnevalen Eckerö skolas premiär på stafettkarnevalen Bild: YLE/Hajbo stafettkarnevalen eckerö springer

Premiär för Eckerö skola!

Inför uppropet i den högljudda trängseln under läktaren står ”skolan som aldrig varit på Stafettkarnevalen” och gör sig klara för gatustafetten. Eckeröpojkarna är tystlåtna och har egentligen inte tid att prata. Det som händer utanför på löpbanan är mycket intressantare.

Det gäller att ladda. För att få bästa möjliga resultat krävs stenhård koncentration.

- Ja, jag är nervös att jag inte ska vara tillräckligt bra, säger Edvin.

William är lite lugnare, han har nämligen tävlat en hel del inom friidrotten och är van med pressen.

De andra pojkarna står med sin lärare och tittar ut genom fönstret på de andra löparna som springer som bäst.

Alla är överens om att Stafettkarnevalen är ungefär som de hade tänkt sig. Läraren Kaj Backas har gjort ett gott jobb att övertyga Eckeröeleverna om att Stafettkarnevalen är värt ett besök.

- Själv har jag varit här i... ja, kan det vara 34 gånger? säger Kaj Backas, som har tagit tjänstledigt från sitt ordinarie jobb för att arbeta i Eckerö skola i ett år.

På senare år har till exempel friidrott blivit populärt på Eckerö, vilket har ökat intresset för evenemang som Stafettkarnevalen. Kanske har Kaj Backas startat en ny tradition på Eckerö?

- Jag hoppas det blir fler gånger, men för mig blir det att komma hit från högstadiet i så fall, säger William, som nu går i sexan.