Hoppa till huvudinnehåll

Närpes silver kändes som guld: ”Det bästa man kan komma”

Att Vörå Samgymnasium skulle vinna gymnasieflickornas gatustafett var ingen överraskning. Allra mest jublade därför silverlaget från Närpes.

– Det känns helt overkligt att det blev silver. Jag måste riktigt lyssna vad speakern sade, säger Närpes gymnasiums ankare Ida Söderback.

– Det är ju det bästa man kan komma. Vörå är ju alltid först, skriker Söderback och får medhåll av sin lagkompis Julia Sydholm.

– Vi ville ha medalj för det är vårt sista år. Men vi vågade inte hoppades på det alls. Vi är mer än överlyckliga. Det är så roligt. Så roligt!

Idel toppidrottare i vinnarlaget

För Vörås vinnande lag startade Emelie Svenlin, juniorlandslagsåkare på skidor. Efter det var det idel starka friidrottare som löpte för idrottsgymnasiet: Amanda Karlsson, Julia Hiltunen, Lycke Karlsson och Rebecca Hannén.

För Närpeskvintetten med Julia Sydholm, Frida Storgeust, Celine Granlund, Heidi Kuuttinen och Ida Söderback är däremot längre löpsträckor en mer ovanlig utmaning.

– Vi har en långdistansare i laget. Resten löper 300 och 400 meter. Det var första gången vi sprang gatustafett. För hela laget var det första gången, berättar Söderback och fortsätter att jubla över ett Stafettkarnevalssilver med stark guldsmak.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Stafettkarnevalen

Nyligen publicerat - Stafettkarnevalen