Hoppa till huvudinnehåll

Författarutbildning får fortsättning

Malin Klingenberg, Maria Johansson och Peter Sandström.
Fr.v. Malin Klingenberg, Maria Johansson och Peter Sandström. Malin Klingenberg, Maria Johansson och Peter Sandström. Bild: Yle/Nicke Packalén litterärt skapande

Den sjätte upplagan av författarutbildningen Litterärt skapande har nyligen avslutats och anmälningstiden för den sjunde upplagan går ut den 31 augusti.

Utbildningen riktar sig till personer som är intresserade av att skriva och som vill utveckla sitt skönlitterära skrivande. Arrangör för utbildningen är Centret för livslångt lärande vid Åbo Akademi (CLL).

Senast kom det 69 ansökningar och eftersom det endast finns plats för tolv deltagare var det många goda skribenter som inte kunde antas.

- Kursen är i princip öppen för vem som helst som har något slags framtidsplaner inom författande, berättar projektledaren Maria Johansson.

Urvalet sker på basis av ett textprov på 3-5 sidor som behandlas anonymt.

- Det vi vill göra är att hjälpa människor att utveckla sitt skrivande, säger författaren Peter Sandström, som är en av handledarna. Det måste inte handla om författarskap men huvudsaken är att man drivs av ett intresse att bli en bättre skribent.

Deltagarna har under årens lopp varit allt från människor som varit i början av sin karriär som skribenter till etablerade författare.

- Kursen har hjälpt mig att få mera rutin och disciplin på mitt skrivande. Det har varit en bra kombination för mig att kunna skriva på heltid och gå Litterärt skapande samtidigt, förklarar Malin Klingenberg som har gått Litterärt skapande VI.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland