Hoppa till huvudinnehåll

Fredrika träffar sin stora förälskelse

Fredrika läser ur sin dagbok frågor åt sin stora barndomskärlek Antti Tuisku
Fredrika läser frågor ur sin dagbok för sin stora kärlek från barndomen Fredrika läser ur sin dagbok frågor åt sin stora barndomskärlek Antti Tuisku Bild: Yle / Amie Borgar fredrika lindholm

Fredrika står i studion smått nervös, samtidigt som hon är otroligt ivrig. Hennes stora kärlek från när hon var elva år gammal, Antti Tuisku, sitter i samma studio!

Året var 2004 då Fredrika såg på tv och kände att hon var kär. Föremålet för hennes kärlek var Antti. Det var kärlek vid första ögonkastet då hon såg honom provsjunga.

Året är 2015. Fredrika börjar babbla och hittar inte riktigt orden. Hon vet inte hur hon skall prata med sin stora kärlek från barndomen.

- Jag var så förälskad i dig när jag var liten! Det var helt galet. Jag hade säkert tusen planscher av dig på min vägg i mitt rum, från alla tidningar, säger Fredrika som är totalt uppe i varv.

Pojkvännen inte lika bra som Antti

Fredrika kunde som yngre Anttis födelsedag utantill och hon kom ihåg sin pojkväns födelsedag, för att den inföll på samma dag som Anttis. Men den pojkvännen var nog inte en lika bra typ som Antti, erkänner Fredrika. Men vem kunde vara bättre än Antti Tuisku? Och ännu idag minns hon hans födelsedag.

Som liten hade Fredrika till och med ett mobilskal med Anttis bild på och en tavla av honom. Så förälskad var Fredrika i Antti.

- Jag var helt hysterisk, medger hon.

En titt i Fredrikas dagbok

När Antti frågar om hon har sparat sakerna, blir Fredrika både ivrig och stolt. Hon utbrister att hon ännu har tavlan kvar. Hon medger också, aningen generat, att dagboken finns kvar.

I den finns frågor som hon ville ställa Antti då hon var yngre. Antti vill gärna att hon ställer honom dem nu. I dagboken fanns också hennes kärleksförklaringar och sådant som hon inte vågar visa för någon annan.

En av frågorna i dagboken är: får jag chans på dig? Kommer Fredrika att våga fråga det? Kolla klippet nedan, där Antti svarar på Fredrikas dagboksfrågor.