Hoppa till huvudinnehåll

Poliser attackerades och dödades i Kenya

Demonstranter marscherar i Nairobi för ökad säkerhet i Kenya efter en terrorattack som al-Shabaab utförde i Mandera. Den somaliska gruppen utför ofta attacker i grannlandet Kenya.
Demonstranter marscherade i Nairobi för ökad säkerhet i Kenya efter en terrorattack som al-Shabaab utförde i Mandera i november 2014. Demonstranter marscherar i Nairobi för ökad säkerhet i Kenya efter en terrorattack som al-Shabaab utförde i Mandera. Den somaliska gruppen utför ofta attacker i grannlandet Kenya. Bild: EPA/DAI KUROKAWA al-shabaab,demonstration

I östra Kenya har beväpnade män slagit till mot en poliskortege och 25 poliser tros ha dödats.

Poliser som undkom attacken, uppger att de var på väg i fyra bilar för att undsätta kolleger som hade skadats av en landmina, då de attackerades.

De extrem-islamistiska al-Shabaab-rebellerna misstänks ligga bakom attacken, som skedde i en by 70 kilometer norr om staden Garissa. Det var i Garissa som en av de värsta terrorattentaten i Kenyas historia skedde i april. Då attackerade al-Shabaab ett universitet och sköt ihjäl 147 människor.

De somaliska al-Shabaab-rebellerna har gjort flera attacker i Kenya som vedergällning för att Kenya har sänt trupper för att stöda Somalias regering.