Hoppa till huvudinnehåll

Pargas stads ledningsgrupp flyttar till Houtskär

Houtskärs områdeskontor
Houtskärs områdeskontor. Houtskärs områdeskontor Bild: Yle houtskärs områdeskontor

I höst flyttar Pargas stads ledningsgrupp tillfälligt ut till skärgårdskommunområdena. Ledningsgruppen planerar att jobba två gånger per år även utanför stadshuset och gruppens plan är att jobba en vecka åt gången i de olika skärgårdskommunområdena.

Den här idén bygger på ett förslag av stadsdirektör Patrik Nygrén.

- Vi försöker på det här viset få en bättre insikt i hur de olika kommundelarna fungerar, vad som berör invånarna på orten och vilka teman som är aktuella på det lokala planet, säger Nygrén i ett pressmeddelande från Pargas stad och tillägger:

Houtskärs områdeskontor
Houtskärs områdeskontor Bild: Yle houtskärs områdeskontor

- Först styr ledningsgruppen kosan mot Houtskär och jobbar där under vecka 38 (14–18.9). Även stadsstyrelsen kommer att ha sitt sammanträde i Houtskär då och vi planerar också att hålla ett gemensamt möte med områdesnämnden och ett diskussionsmöte med allmänheten.