Hoppa till huvudinnehåll

4H i Nyland efterlyser sommarjobb åt skolungdomar

4h-verksamhetsledaren i Sibbo Anki Nyberg grepar i jorden
4H-verksamhetsledaren i Sibbo Anki Nyberg tar gärna emot samtal om jobb för sommarjobbarna 4h-verksamhetsledaren i Sibbo Anki Nyberg grepar i jorden Bild: Yle/Sune Bergström grepar

Det blir varje år svårare för skolungdomarna att hitta sommarjobb men nu kommer 4H-föreningarna i Östnyland och Raseborg som räddande änglar.

I Borgå och Sibbo håller 4H i trådarna vad gäller Duunirinki. I Lovisa är det Händig Hemhjälp som gäller. Också 4H i Raseborg sysselsätter ett tjugotal skolungdomar i sommar.

Anki Nyberg, verksamhetsledare för 4H i Sibbo, säger att 4H under årens lopp har sysselsatt ungdomar i mindre skala. Nu har också många ungdomar som inte är 4H-aktiva anmält sitt intresse för sommarjobb.

Barnvakt eller hundvakt

Det som 4H nu efterlyser är arbete åt skolungdomarna. Det kan vara fråga om allt från gräsklippning till trädgårdssysslor, barnvakt, hundvakt, fönstertvättning och staketmålning. Taxan är 13,50 €/timme + moms.

Om du har sommarjobb att erbjuda kan du ringa följande nummer:

Borgå 4H Katinka von Kraemer 045-134 4764

Lovisa 4H Bitte Kullberg-Terkki 050-467 8092

Sibbo 4H Anki Nyberg 050-536 8614

Raseborg 4H Tove Holmström 0400-477 886

Den som bor på annat håll i Nyland och har sommarjobb att erbjuda skolungdomar kan fråga den egna kommunen eller staden hur man kan få tag på en sommarjobbare.
Här hittar du allt om nyländsk förmiddag!

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland