Hoppa till huvudinnehåll

Belle Epoque med Pia-Maria Lehtola: Avsnitt 5 med designern Cathrine Edblad

När jag såg smycken designade av Cathrine Edblad, kom jag att tänka på moderna vikingakvinnor. Det borstade stålet kombinerat med taggar i roséguld gav en känsla av renhet och styrka. Nu fick jag träffa henne, kvinnan som gör sina smycken med ett gott samvete.

Cathrine Edblad blev vald till Årets Stjärnskott 2015 i Sverige och fick i år ta emot det prestigefyllda priset. Att vara företagare ger dig bättre chanser att hjälpa nödställda, säger hon och visar upp ett smycke som tillverkats för att rädda fattiga barn.

Den ljusa designern tror på tankens kraft och ser gärna smycket som en amulett, som hjälper bäraren att välja sin rätta väg i livet.

Armband med magnacitstenar
Ett armband med magnecitstenar i design av Cathrine Edblad. Armband med magnacitstenar Bild: Yle/Taisto Lapila belle epoque

Läs också