Hoppa till huvudinnehåll

Bra musik på finlandssvenska värmer hjärtat!

Markus Bergfors
Markus Bergfors Bild: Frank A. Unger månskensbonden

Kyro älv, Österbottens Mississippi. Med de orden börjar pressmeddelandet om Timshel-solisten Markus Bergfors soloprojekt ”Månskensbonden”.
Mitt intresse har vaknat!

Idag släppte Månskensbonden sin första singel, ”Döpt i Kyro älv”, och få saker gör mig så glad som då nån lyckas leverera en låt på finlandssvenska så att det faktiskt funkar - en svår gren att bemästra! Med glädje lägger jag nu till Markus Bergfors på listan över artister som vet hur man gör (ett tidigare blogginlägg om det här med att sjunga på finlandssvenska kan du läsa här:Depprock och närpesiska ).

Ärlighet varar längst

Varför funkar just den här? Tror det handlar om en ärlighet i inte bara text och musik utan framförallt till det egna sättet att använda sitt modersmål, nånting som många låtskrivare och artister kunde ha nytta av lite ärlighet då de skriver sina låtar annars också.

”Döpt i Kyro älv” är den första låten som Markus gjort och sjunger på svenska, hoppas det blir fler säger jag!

PS: Stort plus för den riktigt roliga videon också: