Hoppa till huvudinnehåll

"Hoppas hon är happy"

Marja-Sisko Aalto är prost.
Prosten Marja-Sisko Aalto önskar att Caitlyn blir lycklig Marja-Sisko Aalto är prost. Bild: Tiina Haring, Kuopio. prost

Olympiamedaljören i tiokamp årsmodell 1976 och realitytevestjärnan Bruce Jenner får äntligen vara sig själv.

Hon behöver inte längre leva i lögn och ha hemligheter från morgon till kväll, säger hon. Hon vill inte förringa sina tidigare framgångar inom sporten, men säger att det hon höll på med då var att springa bort från sitt liv.

Utöver att vara sportstjärna är Caitlyn Jenner också känd från realityserien Kardashians, som Kim Kardashians styvpappa, så det här könsbytet har verkligen gjorts med buller och bång och stor offentlighet.

Idag säger Caitlyn Jenner att hon inte längre behöver ha hemligheter och när de nya bilderna nu kommer ut är hon äntligen fri.

Caitlyn Jenner.
Bruce Jenner blev Caitlyn Caitlyn Jenner. Bild: AFP / Lehtikuva caitlyn jenner

Prosten Marja-Sisko Aalto har följt med händelseförloppet med intresse, själv väckte hon stor uppståndelse år 2008 då hon meddelade att hon är transsexuell och tänker byta kön från man till kvinna.

Då var Aalto kyrkoherde i Imatra och hade gärna fortsatt vara det, men hon var tvungen att lämna sitt jobb på grund av all uppståndelse.

- Många av oss får en show, fastän vi inte vill ha det så. Jag skulle gärna ha fortsatt i mitt arbete, eller i något annat jobb inom kyrkan i all tysthet. Men det blev omöjligt. Min församling och min biskop sade tokiga ord i publiciteten. Och det var verkligen svårt att sätta några gränser efter det.

- Men numera är jag nöjd. Det var ungefär 2,5 år som var ganska svåra.

På frågan om vilka känslor Bruce Jenners könskorrigering väcker hos Marja-Sisko, svarar hon kort:

- Hoppas hon är eller blir happy.

"Alla transpersoner borde synas"

Läs också

Nyligen publicerat - Debatt