Hoppa till huvudinnehåll

Tatueringskön till Lasse är tre år lång

Lasse Sjöroos
Lasse Sjöroos Lasse Sjöroos Bild: Yle/Linus Hoffman individual ink

På tisdag morgon klockan 6 hade Ville Rusi och Aleksi Tammi stått i kö redan en lång stund. Och kön till tatueraren Lasse Sjöroos på Köpmansgatan i Åbo växte hela tiden. Har du tur får du en tid inom det närmaste året.

Ville Rusi och Aleksi Tammi stod först i kön på tisdag morgon
Ville Rusi och Aleksi Tammi stod först i kön på tisdag morgon Ville Rusi och Aleksi Tammi stod först i kön på tisdag morgon Bild: Yle/Linus Hoffman aleksi tammi

Senast Sjöroos öppnade sin kalender var för tre år sedan, och då fylldes kalendern så att han har haft kunder ända till i dag, för Sjöroos är en av Finlands mest kända och uppskattade tatuerare.

Anssi Leppänen får en ny tatuering av Lasse Sjöroos
Anssi Leppänen får en ny tatuering av Lasse Sjöroos Anssi Leppänen får en ny tatuering av Lasse Sjöroos Bild: Yle/Linus Hoffman lasse sjöroos

- Det här är det mest demokratiska sättet, för annars skulle jag hela tiden bli avbruten i mitt arbete för att boka in nya kunder. Nu står alla släktingar, vänner och alla andra i samma kö. Senast hade vi till och med en som kommit ända från Enare.

Tatuering: Lasse Sjöroos
Tatuering: Lasse Sjöroos Tatuering: Lasse Sjöroos Bild: Yle/Linus Hoffman lasse sjöroos

Bokningskalendern är öppen en enda dag, och fylls så långt det behövs. Det är klart att mycket kan hända på tre år, och det har Sjöroos så klart förståelse för.

Tatuering: Lasse Sjöroos
Tatuering: Lasse Sjöroos Tatuering: Lasse Sjöroos Bild: Yle/Linus Hoffman lasse sjöroos

- Om det är någon som blivit arbetslös under tiden, så nog förstår jag att hon eller han annullerar tiden. Nog skulle jag själv också hellre köpa mat än skaffa en tatuering till.

Då Lasse Sjöroos startade sin tatueringsstudio för 18 år sedan var arbets- och näringsbyrån misstänksam mot att ge honom startpeng för en sådan sak som tatuering. Individual Ink blev den andra tatueringsstudion i Åbo. I dag finns det mer än tjugo. Ändå kommer det med stor sannolikhet att vara kö utanför hans studio på tisdag morgon.

- Jag hoppas det går smärtfritt, säger tatueraren med glimten i ögat. Men jag kommer att ge ut tider så länge någon bara orkar stå i kö.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland