Hoppa till huvudinnehåll

Konserter och idrottsevenemang på #Urbcult-området

odlingslådor på urbcult vid konstfabriken
Tidigare har man planterat växter på #Urbcult-området på västra åstranden. odlingslådor på urbcult vid konstfabriken Bild: Yle/Stefan Härus kökstäppor

Vid konstfabriken har man byggt upp det så kallade #Urbcult-området för utställningar och evenemang. På området som är öppet hela sommaren kan man måla, mötas, undra, delta, sköta om växter eller bara vistas.

Olika evenemang och aktiviteter arrangeras hela sommaren. Under det första veckoslutet av juni kan man idrotta, lyssna på rap-musik och göra gatukonst på området.

På idrottsdagen fredagen den 5 juni kan besökarna bekanta sig med parkour under ledning av Joni Rönneberg eller tävla mot sin kompis i sumobrottning. Även kettlebell och petanque blir bekanta.

Rullskridskor och färgranna karaktärer

Roller derby är en fartfylld gren som man kan pröva på klockan 16.30 till 18.30.

Pro Wrestling, det vill säga fribrottning, är en amerikansk form av idrottsunderhållning som kombinerar kamp och underhållning dramatiskt. Wrestling kan man se klockan 20 i Fabrikssalen i Konstfabriken.

Idrottsdagen är avsedd för personer i alla åldrar med undantag av fribrottningsshowen som kostar 10 euro. De som vill spela Roller Derby bör vara minst 18-åriga. Personer i alla åldrar är välkomna att se!

Traillöpning och musik på utescenen

Lördagen den 6 juni börjar ett ny traillöpningsevenemang, Trail Run, där man kan upptäcka det vackra Borgå från olika stigar. Rutten går längs stigar i Kokon och på kalt berg vid toppen av slalombacken.

På söndag kan man lyssna på funkrap av bandet NPD och talsång av bandet III Silmä på #Urbcult-områdets utescen från klockan 14.

Måla gatukonst eller uppträd på utescenen

#URBCULT-områdets konsttrianglar är ytor som alla fritt kan använda för att förverkliga och uttrycka sig själv på på sitt eget sätt. I Konsthallens shop säljer man högklassiga sprayfärger under sommaren.

Den 4 och 5 juni kl. 10-14 arrangeras en verkstad där Molotow-markerpennor används med ledning av Mikko Silventoinen som är känd vid namnet UTU LAUTTURI i musikkretsar.

Man kan också se graffiti- och gatukonst i Konstafabrikens galleri Hörnan. Make Your Mark Gallerys utställning In the Shadows presenterar verk av de främsta konstnärerna inom finländsk urban konst. Utställningen visas fram till den 14 juni.

Förverkliga dig själv

Vill du uppträda på scenen i #URBCULT-området? Om du har en idé om en föreställning som du vill förverkliga på utescenen, ta kontakt med Borgå stads kulturtjänster. Vi kan planera tillsammans hur din idé kan förverkligas.

Mera information om kommande evenemang kan man läsa på www.taidetehdas.fi

Läs också