Hoppa till huvudinnehåll

Avbrott var elfte minut i öppet kontorslandskap

En kaffekopp bredvid en laptop på ett bord.
En kaffekopp bredvid en laptop på ett bord. Bild: CC0/Luis Llerena kontorsjobb

En ny studie visar att en stor del av dem som arbetar i öppna kontorslandskap har svårt att koncentrera sig på jobbet. I snitt avbryts vi var elfte minut.

I en studie för kontorsmöbelföretaget Steelcase deltog 15 500 anställda som jobbar i kontorslandskap från 14 olika länder.

85 procent svarade att de inte kan koncentrera sig på jobbet, skriver Dagens nyheter.

Det är uppseendeväckande hur stort problemet med öppna kontorslandskap är, säger man vid Steelcase.

Också engagemanget ser ut att lida av arbete i öppna kontorslandskap. De som kunde arbeta ostört var mest engagerade i sitt arbete.

 • Lycka och brist på lycka är inte motsatser

  En ny studie vill se mera nyanser i lyckostatistiken.

  Vad är lycka? Hur mäter vi det? Och när vi mäter det, gör vi det verkligen på rätt sätt? Finland valdes till världens lyckligaste land 2018. Åtminstone enligt World Happiness Report, som är en lista som sammanställs på uppdrag av Förenta Nationerna och uppdateras varje år. Vår lycka i den här listan baserar sig på ett antal fasta kategorier.

 • På tv i dag: Fourcade säkrar sjunde världscuptiteln

  Fransmannen tar historisk seger, igen.

  Fransmannen Martin Fourcade kommer med stor sannolikhet att skriva skidskyttehistoria då världscupavslutningen i ryska Tiumen fortsätter med jaktstart i dag. Forucade blir den första skidskytten att vinna sju världscuptitlar.

 • Dagens TV-thriller: Om Mäkäräinen är på pallen är Kuzmina i gungning

  Kuzminas försprång i världscupen har krympt.

  Kaisa Mäkäräinen har slagläge inför dagens jaktstart i Tiumen. Tar hon en pallplacering kommer världscupledaren Anastasija Kuzmina att ha all press på sig inför den avslutande masstarten i morgon. Sändningen på TV2 och Arenan inleds klockan 15.55.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes