Hoppa till huvudinnehåll

Lekglädje på familjerådgivningen i Borgå

Barnorkestern Mehua ja pullaa uppträdde på Lekglädjekvällen.
Barnorkestern Mehua ja pullaa uppträdde på Lekglädjekvällen. Barnorkestern Mehua ja pullaa uppträdde på Lekglädjekvällen. Bild: Yle / Hanna Othman familjerådgivningen i borgå

Det var liv i luckan då Borgå familjerådgivning arrangerade en aktivitetskväll för barn och föräldrar på torsdagen. Yle Östnyland var också på plats.

För musiken stod barnorkestern Mehua ja pullaa som fick de yngre deltagarna att glatt dansa med. Bandet väckte barnens förtjusning med sina färggranna kläder och lustiga sånger om Muminfamiljen.

De spelade i Borgå familjerådgivnings lokaler i WSOY-huset då familjerådgivningen arrangerade en Lekglädjekväll.

Barnorkestern Mehua ja pullaa uppträdde på Lekglädjekvällen.
Hannele Arola gjorde roliga miner medan hon sjöng nya Muminsånger. Barnorkestern Mehua ja pullaa uppträdde på Lekglädjekvällen. Bild: Yle / Hanna Othman hannele arola

Det här var sjunde gången som familjerådgivningen arrangerade en temakväll, men den första gången då också barnen fick vara med.

Ljudnivån var alltså betydligt högre än tidigare gånger.

För barnen fanns det olika pyssel som mete och målning medan föräldrarna kunde ta till sig en del information om barnskötsel.

Lilla Antilas pojken.
Jenni Antilas son Kristo blev förtjust i bilarna och bilmattan på familjerådgivningen. Lilla Antilas pojken. Bild: Yle / Hanna Othman borgå familjerådgivning

En av dem som dök upp på gratisevenemanget var Jenni Antila, tillsammans med mannen Petri och sonen Kristo som är ett år och nio månader gammal.

– Jag såg reklam för evenemanget och tänkte att det skulle vara trevligt att göra något med familjen, säger Antila till Yle Östnylands reporter.

Lokalerna var nya för familjen Antila. Men en likadan bilmatta som hemma hittade sonen. Jenni Antila försökte få sonen att gå och titta på bandet som spelade, men han var mest intresserad av den lilla taxibilen som han hittat.

Barn ritar på väggen.
Hemma får man inte rita på väggen. Barn ritar på väggen. Bild: Yle / Hanna Othman familjerådgivningen i borgå

Psykologens rum hade förvandlats till en ateljé där barnen fick måla på ett papper som hängts upp på väggen. Yle Östnylands reporter kunde i alla fall urskilja några glada gubbar, ett antal blommor och också några mera abstrakta kreationer.

I de flesta hus får man inte rita på väggen konstaterade många föräldrar leende och hoppades att barnen inte fick idéer med sig hem.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland