Hoppa till huvudinnehåll

Peter Hägerstrand, Frida Andersson & Bo Sundström nya på Radio Vegas spellista

Peter Hägerstrand
Peter Hägerstrand Peter Hägerstrand Bild: Peter Hägerstrand peter hägerstrand

Här presenterar Radio Vega litet närmare de nya låtar som kanalen denna vecka börjar spela. Den här gången bjussar vi på popmusik från Åland samt ett finlandssvenskt-svenskt samarbete. Varsågoda!

Peter Hägerstrand / Solsystem


Efter att åländske musikern och kompositören Peter Hägerstrand år 2012 släppte sin kritikerrosade första soloplatta Och jag hör musik var det många som ivrigt väntade på hans nästa skiva. Den lär snart vara färdig, men redan nu har Peter gett ut singeln Solsystem som smakprov från den kommande plattan som får namnet Den blåa skogen.

Frida Andersson & Bo Sundström / Paradiset

Frida Andersson, Bo Sundström
Frida Andersson, Bo Sundström Bild: Elin Andersson bo sundström

Det är inte första gången som finlandssvenska Frida Andersson sjunger tillsammans med Bo Sundström (från Bo Kaspers Orkester). Redan ifjol gjorde de t.ex. den fina låten Drömlänges tillsammans och året innan var hon med på Bo Kaspers Orkesters julturné. Paradiset är en singel från Ekenäsbördiga Fridas senaste skiva Håll mej hårt. Det är hennes första album på finlandssvenska.

Tyvärr har Paradiset ännu inte lagts ut på nätet, så vi kan inte länka till låten här. Men vi gör det när den väl kommit. Tills dess kan ni ändå höra den på Radio Vega.

Följ Radio Vega på Spotify:

Läs också

Musik