Hoppa till huvudinnehåll

Rumäniens premiärminister i korruptionsskandal

Victor Ponta Bild: EPA/STR ponta

Rumäniens premiärminister Victor Ponta misstänks vara inblandad i en stor korruptionshärva.

Han misstänks bland annat för penningtvätt, skattefusk och bedrägeri.

Rumänska myndigheter förhörde 42-årige Ponta på fredagen. För att myndigheterna ska få fortsätta med brottsutredningen måste parlamentet ändå häva premiärministerns åtalsskydd.

Rumäniens president Klaus Iohannis uppmanar Ponta att avgå, men Ponta vägrar att göra det och tillbakavisar alla anklagelser.

Flera högt uppsatta politiker har gripits de senaste månaderna på grund av härvan. Finansminister Darius Vâlcov avgick på grund av korruptionsmisstankar i mars.

  • Kulturminister Terho debuterar som kompositör

    Terhos verk spelades för första gången i Kuopio.

    Kulturminister Sampo Terho (Blå) debuterade som kompositör då hans verk Satavuotiaalle Suomelle framfördes i Kuopio. För orkesterversionen ansvarade kapellmästare Hekki Elo som beskriver kulturministerns vision om verket som väldigt tydlig. - Vi träffades ett antal gånger och utgick från det vi kom fram till då.

  • Otroliga sagan fullbordad – lilla Östersund vidare i Europa League

    Slog Zorja Luhansk och är klart för Europa League-slutspel.

    Det ska spelas Europa League på andra sidan nyår i Östersund. Den svenska uppstickaren slog Zorja Luhansk och är klart för slutspel – med en omgång kvar. "Man ville inte att matchen skulle ta slut. Man njuter verkligen", säger Saman Ghoddos.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes