Hoppa till huvudinnehåll

Skön känsla när Morgonparlamentet tog sommarlov

Säsongens sista Morgonparlament diskuterade sommarkänsla, sommarens evenemang i regionen och sist men inte minst tatueringar. Dagens gäster var Inger Helenius och Henrik Grönroos.

Sommarsäsongen har dragit igång på allvar och här i Egentliga Finland kryllar det av sommarevenemang för alla åldrar. Medan Inger slukar sommarteatrar lyfte Henrik fram två tydliga favoriter i Baltic Jazz i Dalsbruk och Nagu kammarmusikdagar.

- Jag fascineras av det där med att åka ut i skärgården med båt och där klär man ju inte upp sig på samma sätt vid en klassisk konsert, utan man far i sina sommarbåtkläder och sätter sig sedan i någon kyrka eller något annat utrymme, där man för det mesta får höra på suveränt framförd klassisk musik som dessutom är ganska lätt att ta till sig. Vad är bättre än det? Det är på något sätt också samtidigt lite overkligt.

"Jag skulle nog inte våga tatuera mig"

Sommaren är också en tid när folk får chansen att visa upp sina tatueringar, på gott och ont. Inger menade en del tatueringar är fina, men skulle själv aldrig komma på tanken att skaffa sig en tatuering.

- För min egen del skulle jag inte vara modig nog till att sätta mig i en stol och bli pinad med en tatuering. Jag skulle nog vara för rädd för att det skulle göra för ont. Jag smyckar mig hellre med annat, men det finns vackra tatueringar. Jag gillar lite mindre tatueringar och fjärilar är vackra motiv. Sedan gillar jag inte när man har tatueringar överallt, typ på halsen och i ansiktet. Det tycker jag faktiskt är riktigt fult.

"Låten har ett sväng som är helt osannolikt"

Eftersom fredagens program var det sista Morgonparlamentet för den här säsongen hade gästerna fått önska varsin sommarlåt. Henrik valde Ångbåtsblues av Cornelis Vreeswijk.

- Ångbåtar hör ju till sommaren och den här låten har ett sväng som är helt osannolikt.

Ingers val var Västkustpojkarnas version av California girls.

- Den här låten är från radio X3M:s program Nyrostat och är en riktigt rolig låt.


Läs också

Nyligen publicerat - Åboland